Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nuFyllda Stolt Fjällskivling
Hauptspeise
10 min
25 min
4
Kalorier
Fett
Kolhydrater
Protein
En sann skatt från skogen! Detta recept förvandlar de unga, fortfarande slutna hattarna av stolt fjällskivling till en rejäl, rustik rätt. Svampens nötiga och fina textur kompletterar perfekt den salta köttfärsfyllningen, som är förädlad med vitlök, lök och timjan. Perfekt för svampälskare som vill laga en enkel men smakfullt imponerande måltid.
Ingredienser
Unga, klotformade stolt fjällskivling-hattar, nötfärs, 1 ägg, 1 liten lök, 1 vitlöksklyfta, 50 g ströbröd, 1 msk mjöl, salt, peppar, timjan, citronsaft, smör
![[MISSING_TRANSLATION:cooking_image_alt]](images/recipes/cooking_68a2ec399202d_IMG20250807113322.jpg)
![[MISSING_TRANSLATION:cooking_image_alt]](images/recipes/cooking_68a2ec399248f_IMG20250813093749.jpg)
Instruktioner
- Rensa de unga, klotformade stolt fjällskivling-hattarna och ta bort de träiga stjälkarna. 2. Blanda nötfärsen med ägg, finhackad lök, hackad vitlök, ströbröd, mjöl, salt, peppar, timjan och citronsaft i en skål till en jämn massa. 3. Fyll försiktigt och stadigt svamphattarna med köttfärsblandningen. 4. Placera de fyllda hattarna med fyllningen uppåt i en ugnsform. 5. Toppa varje hatt med en liten klick smör och grädda i en förvärmd ugn på 180°C (350°F) tills köttfärsen är genomstekt och svampen är mjuk. Servera de fyllda svamparna varma med potatismos eller stekt potatis.
Viktig varning!
Använd endast ätlig stolt fjällskivling! Det finns risk för förväxling med dödligt giftiga svampar som lömsk flugsvamp. Plocka endast svamp med expertvägledning eller efter noggrann utbildning.
Användarrecensioner (0)
Inga recensioner ännu. Var den första!