Tillbaka till recept
Svampe Recept
Fyllda Stolt Fjällskivling

Fyllda Stolt Fjällskivling

Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
25 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Leicht
410 kcal
Kalorier
25.0 g
Fett
20.0 g
Kolhydrater
28.0 g
Protein

En sann skatt från skogen! Detta recept förvandlar de unga, fortfarande slutna hattarna av stolt fjällskivling till en rejäl, rustik rätt. Svampens nötiga och fina textur kompletterar perfekt den salta köttfärsfyllningen, som är förädlad med vitlök, lök och timjan. Perfekt för svampälskare som vill laga en enkel men smakfullt imponerande måltid.


Ingredienser

Unga, klotformade stolt fjällskivling-hattar, nötfärs, 1 ägg, 1 liten lök, 1 vitlöksklyfta, 50 g ströbröd, 1 msk mjöl, salt, peppar, timjan, citronsaft, smör

Instruktioner

1. Rensa de unga, klotformade stolt fjällskivling-hattarna och ta bort de träiga stjälkarna. 2. Blanda nötfärsen med ägg, finhackad lök, hackad vitlök, ströbröd, mjöl, salt, peppar, timjan och citronsaft i en skål till en jämn massa. 3. Fyll försiktigt och stadigt svamphattarna med köttfärsblandningen. 4. Placera de fyllda hattarna med fyllningen uppåt i en ugnsform. 5. Toppa varje hatt med en liten klick smör och grädda i en förvärmd ugn på 180°C (350°F) tills köttfärsen är genomstekt och svampen är mjuk. Servera de fyllda svamparna varma med potatismos eller stekt potatis.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!