Tillbaka till recept
Svampe Recept
Alpen Edelweiss Tryffelburgare

Alpen Edelweiss Tryffelburgare

Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
20 min
Tillagningstid:
45 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Mittel
0.0 g
Fett
0.0 g
Kolhydrater
0.0 g
Protein

Det här är ingen gatumat! Denna Alpen Edelweiss tryffelburgare är fin mat förpackad i en gatumatförklädnad. Receptet är vårt eget och en av favoriterna för en snabb men supergod måltid. Ingredienserna talar för sig själva: Dry-aged Entrecote, svarta tryfflar, bergost, alpina örter, Speck och La Tropea-lökar med en frisk twist av gröna Cherokee-tomater. Ganska mycket delikatess packad mellan två saftiga hamburgerbröd. Hamburgare har en pågående hype och popularitet. De är lätta att göra och kombinerar väl med nästan alla sidorätter. De äts på grillfester och vissa kan hittas på fina restauranger. Och beroende på deras ingredienser, serverar de ofta ett paket med ett fint urval av lokala och högkvalitativa kött, örter och grönsaker med nästan obegränsad variation. Det bästa från Alperna Vår Alpen Edelweiss tryffelburgare erbjuder en rund och smaksrik kombination kring den svarta tryffeln med fint stöd för denna svamp och en läcker bas med en saftig dry-aged Entrecote-patty. De alpina örterna innehåller mestadels baby leaf mizuna, grönkål, tatsoi, mangold, bulls blood, spenat, röd senap, ärtskott, bronsfänkål, våtarv, rölleka, maskros, salsola, salicornia vattenkrasse, landkrasse, lepidium, persilja, viol, pensé, tagetes, prästkragar, rosenblad, lejongap och nejlikor. Vi använder tre olika burgerelement med svart tryffel och Entrecote-nötköttet, vilket gör de flesta av våra burgerecept till något speciellt med sin fulla och fina biffnot. Smör och majonnäs bär den svarta tryffeln till dina sinnen och den röda söta La Tropea-löken kommer in mycket mild men fräsch och berikande. Vi mjukar upp bröden med grönsaksbuljong innan vi grillar dem för att göra dem ännu saftigare och fluffigare. Den gröna Cherokee-tomaten ger precis tillräckligt med vätska för att göra varje tugga njutbar, men den tar inte över smaken i tomatriktningen. Bergosten ger den typiska ostsmaken med en alpin touch. Alpenspeck erbjuder det knapriga och salta lagret emellan, men skiljer sig på många sätt från vanlig bacon. För denna burgare undviker vi också ketchup, senap eller chilisåser, den är redan fullpackad med allt den behöver. Tips för en superläcker och saftig tryffelburgare Använd alltid en högre fetthalt med Entrecote- eller Wagyu-nötfärs. Den har snabbt smältande fett med mycket smak och pattyn blir inte torr på grillen. Om möjligt är färskt malet eller självmalet kött det bästa! Förvara inte köttfärs länge! Laga aldrig mat med billigt vitt vin som du inte skulle dricka! Det gör ingen tjänst åt din smak :) rosta aldrig vitlöken för mycket, den blir bara bitter och smaklös. Lökar blir godare när de inte rostas för hårt, de behåller sin fruktiga sötma. Använd buljong i dina hamburgerbröd innan du grillar dem, de blir mycket mjukare och saftigare! När du använder tryfflar är timjan örten att använda. Den framhäver tryffeln utan att distrahera den för mycket. Värm inte tryffelkomponenterna, svampen skulle snabbt förlora sina aromer. Om du inte kan få en specifik ingrediens kan du fortfarande ersätta några av dem: Bacon istället för Alpenspeck, vanlig eller örtsallad istället för de alpina örterna, tryffelolja istället för tryffelsmöret och majonnäsen, vanligt nötkött istället för Entrecote, vanlig ost istället för bergversionen. Det kommer fortfarande att bli en fantastisk burgare med en läcker tryffelsmak!


Ingredienser

Craft Burger-bröd eller hemgjorda briocher
200 g färskt malet dry-aged entrecote med minst 20 procent fett
80 g bergost - Bergkäse
3 skedar svart tryffelmajonnäs
1 sked svart tryffelsmör
1 söt lök, vi föredrar La Tropea
1 vårlök, vi föredrar La Tropea
150 ml grönsaksbuljong
Alpina örtsallad
Alpenspeck eller Bacon
1 klyfta färsk vitlök
1 tomat, föredragen: oxhjärta eller Cherokee grön
Inlagd gurka
1 äggula
lite timjan
valfritt: färska tryfflar

Instruktioner

1. Börja med att koka buljongen och låt den svalna till rumstemperatur igen. Blanda köttet med en äggula och lite timjan, salt och peppar, forma pattisarna lite större än brödens diameter och tryck en liten grop i mitten med tummen, så att de inte krymper och tjocknar i mitten när de steks.
2. Tvätta och förbered salladen, skär tomaterna i 1 cm tjocka skivor, en tredjedel eller en halv röd lök i 2-3 millimeter tjocka ringar, lägg dem åt sidan, men inte i kylen.
3. Stek Speck eller bacon i en panna tills det är knaprigt, lägg det på hushållspapper, men lämna fettet i pannan för lökarna.
4. Skär resten av löken och vitlöken i små bitar och rosta dem på mycket låg temperatur i en panna i 8-10 minuter, men inte gyllene eller bruna.
5. Tillsätt tryffelmajonnäsen, tryffelsmöret och eventuellt ett litet glas (50-70 ml) torrt vitt vin. Värm inte tryffelmajonnäsen.
6. Om du föredrar pommes frites eller rostade potatisar med din burgare, skulle detta vara den tidpunkt då du börjar lägga dem i ugnen :). Ta en sked och häll lite buljong i mitten av dina hamburgerbröd för att göra dem saftiga och inte torra på grillen, blötlägg dem inte.
7. Börja steka köttpattisarna till önskad nivå. Vi föredrar medium (rosa i mitten) för den bästa smaken, särskilt med Entrecote- eller Wagyu-nötfärs! Det skulle vara (beroende på tjocklek) 3-4 minuter per sida. När du byter till den andra sidan, lägg hamburgerbröden på grillen i 1 minut per sida, så att den buljongmjukade degen får grillränderna i ljusbrunt. Lägg också osten på köttet så att den kan smälta. (Tips: om osten inte smälter tillräckligt, lägg den i ugnen till potatisen i en minut)
8. Nu lägger du den nedre hamburgerbrödet på en tallrik, tillsätt 1-2 skedar av tryffelmajonnässåsen, täck den med salladen och lägg hamburgerpattyn med osten på den. Täck nu med Alpenspeck eller bacon, sedan några röda lökringar, tomaten ovanpå och avsluta med ytterligare en sked av tryffelmajonnäsen.
9. Valfritt, skär du några skivor färsk tryffel på såsen och serverar burgaren öppen på en tallrik för dina gäster, eller stäng burgaren och lägg några tryffelskivor ovanpå.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!