Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nu
Karljohansvampssmör av färska råa karljohansvampar och krasse
Vorspeise
15 min
20 min
4
Fett
Kolhydrater
Protein
Karljohansvamp är en riktig delikatess i många europeiska kök. I alpin och nordisk matlagning är karljohansvamp en mångsidig delikatess som berikar många rätter med en mycket fin svampsmak och värdefulla proteiner. Detta karljohansvampssmör är något alldeles speciellt. Det görs inte som vanligt med torkad karljohansvamp och har tack vare de unga råa karljohansvamparna en mycket balanserad och jämn smak. Detta förstärks av den skarpa, fruktiga smaken av krasse från trädgården, vilket gör det till en riktig njutning på morgonfrukostbrödet. Det är mycket snabbt och enkelt att förbereda och kan förvaras i kylen i några dagar eller till och med frysas in.
Ingredienser
150 g färska unga karljohansvampar
10 unga blad krasse
1 tesked buljongpulver
1 vitlöksklyfta
Valfritt: lite persilja

Instruktioner
2. Rensa och tvätta karljohansvamparna. Om du inte tål rå karljohansvamp eller om svamparna inte längre är unga, skär dem i grövre bitar och stek dem i en panna på låg värme i lite smör.
3. Lägg de tvättade svamparna, vitlöksklyftan, buljongen och krassen i en mixer eller matberedare och hacka dem i små bitar.
4. Tillsätt svampen till smöret och rör om med en sked tills blandningen är väl fördelad.
5. Smaka av smörblandningen med salt och peppar.
6. Bred ut ett 50 cm brett lager plastfolie på bordet och fördela smörblandningen i mitten. Forma en cirka 5 cm tjock rulle med hjälp av folien och vira in den i plastfolien i slutet. Förvara den inplastade smörrullen i kylen och använd den inom 2-3 dagar. Eller forma flera rullar och frys in de som inte behövs.
Viktig varning!
Om du inte tål rå karljohansvamp, stek svamparna i en panna på låg värme i lite smör.
Användarrecensioner (0)
Inga recensioner än. Bli den första!