Tillbaka till recept
Svampe Recept
Spaghetti med Karljohansvamp

Spaghetti med Karljohansvamp

Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
20 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Leicht
600 kcal
Kalorier
25.0 g
Fett
65.0 g
Kolhydrater
20.0 g
Protein

En klassisk, lätt sommarrätt som sätter de delikata smakerna av färsk Karljohansvamp i centrum. Enkel att tillaga men rik på smak, den utvecklar den subtila svamparomen i kombination med olivolja, vitlök och en antydan av citron. Perfekt som förrätt eller en lättare huvudrätt.


Ingredienser

Spaghetti, ung färsk Karljohansvamp, vitlök, extra jungfruolja, salt, peppar, citronsaft, färsk basilika, nyriven parmesanost

Instruktioner

1. Skiva den unga, färska Karljohansvampen tunt. Skiva eller finhacka vitlöken. 2. Värm olivolja i en stor panna och värm vitlöken på låg värme tills den doftar. Tillsätt svampskivorna och vänd dem försiktigt, utan att steka dem hårt. 3. Samtidigt, koka spaghettin i en stor kastrull med väl saltat vatten tills den är al dente. 4. Häll av spaghettin, men spara 1-2 matskedar av det stärkelsehaltiga pastavattnet och tillsätt det i svampblandningen i pannan. 5. Lägg den kokta spaghettin i pannan med svampen och blanda allt väl. 6. Smaksätt med en skvätt citronsaft, salt och peppar. Tillsätt färsk basilika. 7. Lägg upp spaghettin på en tallrik, strö över nyriven parmesanost och servera genast.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!