Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nu
Karljohansvampsrisotto
Författare: axel
Kategori:
Hauptspeise
Hauptspeise
Förberedelsetid:
10 min
10 min
Tillagningstid:
45 min
45 min
Portioner:
4
4
Svårighetsgrad: Mittel
0.0 g
Fett
Fett
0.0 g
Kolhydrater
Kolhydrater
0.0 g
Protein
Protein
Ett krämigt och aromatiskt risotto som perfekt framhäver de jordiga smakerna av karljohanssvampen.
Ingredienser
400g risottoris, 50g torkad karljohanssvamp, 1 lök, 2 vitlöksklyftor, 1.5L grönsaksbuljong, 100ml vitt vin, 50g riven parmesan, 2 msk olivolja, salt, peppar, färsk persilja.
Instruktioner
1. Blötlägg karljohanssvampen i varmt vatten. 2. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olivolja. 3. Tillsätt riset och fräs tills det blir genomskinligt. 4. Häll på vitt vin och låt koka in. 5. Rör gradvis i buljongen och svampens blötläggningsvatten. 6. Rör ner riven parmesan och smaka av med salt och peppar. 7. Garnera med färsk persilja.
Viktig varning!
Se till att röra i riset hela tiden för att förhindra att det bränns vid.
Användarrecensioner (0)
Inga recensioner än. Bli den första!