Tillbaka till recept
Svampe Recept
Karljohansvampsrisotto

Karljohansvampsrisotto

Författare: axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
45 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Mittel
0.0 g
Fett
0.0 g
Kolhydrater
0.0 g
Protein

Ett krämigt och aromatiskt risotto som perfekt framhäver de jordiga smakerna av karljohanssvampen.


Ingredienser

400g risottoris, 50g torkad karljohanssvamp, 1 lök, 2 vitlöksklyftor, 1.5L grönsaksbuljong, 100ml vitt vin, 50g riven parmesan, 2 msk olivolja, salt, peppar, färsk persilja.

Instruktioner

1. Blötlägg karljohanssvampen i varmt vatten. 2. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olivolja. 3. Tillsätt riset och fräs tills det blir genomskinligt. 4. Häll på vitt vin och låt koka in. 5. Rör gradvis i buljongen och svampens blötläggningsvatten. 6. Rör ner riven parmesan och smaka av med salt och peppar. 7. Garnera med färsk persilja.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!