Tillbaka till recept
Svampe Recept
Karljohansvampcarpaccio

Karljohansvampcarpaccio

Författare: Axel
(5.0 / 5) - 1 Betyg
Kategori:
Vorspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
10 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Leicht
120 kcal
Kalorier
10.0 g
Fett
5.0 g
Kolhydrater
2.0 g
Protein

En verkligt delikat rätt som lyfter fram den fina, nötiga smaken av unga karljohansvampar i dess renaste form. De lövtunna skivorna förfinas endast med en aning olivolja, citron och basilika. En dröm för varje svampälskare och en perfekt förrätt.


Ingredienser

Absolut färska, unga karljohansvampar (cirka 5-6 cm i storlek), högkvalitativ olivolja, lite citronsaft, färska basilikablad, salt, peppar.

Instruktioner

1. Rengör de unga, fasta karljohansvamparna försiktigt och torka av dem med en ren trasa. 2. Skiva dem i mycket tunna skivor med en tryffelhyvel eller en mycket vass kniv. 3. Lägg upp svampskivorna på en tallrik. 4. I en liten skål, blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar. 5. Droppa försiktigt dressingen över svampskivorna. 6. Finhacka basilikabladen och strö över. 7. Servera omedelbart, gärna med rostat eller smörat bröd.

Användarrecensioner (1)

Axel Jerabek
19.08.2025

Mein Lieblingsrezept und ich musste das Bewertungssystem testen :)