Tillbaka till recepten
Waldschatzfinder.de - Svamprecept
Karljohansvampcarpaccio

Karljohansvampcarpaccio

Författare: Axel Jerabek
(5.0 / 5) - 1 Betyg
Kategori:
Vorspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
10 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Leicht
Kök: Europeisk mat
120 kcal
Kalorier
10.0 g
Fett
5.0 g
Kolhydrater
2.0 g
Protein

En verkligt delikat rätt som lyfter fram den fina, nötiga smaken av unga karljohansvampar i dess renaste form. De lövtunna skivorna förfinas endast med en aning olivolja, citron och basilika. En dröm för varje svampälskare och en perfekt förrätt.


Ingredienser

Absolut färska, unga karljohansvampar (cirka 5-6 cm i storlek), högkvalitativ olivolja, lite citronsaft, färska basilikablad, salt, peppar.

Instruktioner

  1. Rengör de unga, fasta karljohansvamparna försiktigt och torka av dem med en ren trasa. 2. Skiva dem i mycket tunna skivor med en tryffelhyvel eller en mycket vass kniv. 3. Lägg upp svampskivorna på en tallrik. 4. I en liten skål, blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar. 5. Droppa försiktigt dressingen över svampskivorna. 6. Finhacka basilikabladen och strö över. 7. Servera omedelbart, gärna med rostat eller smörat bröd.
Nyckelord: svampreceptsvamprätteuropeiskvildsvampsvamp

Användarrecensioner (1)

Axel Jerabek
19.08.2025

Mein Lieblingsrezept und ich musste das Bewertungssystem testen :)