Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nu
Karljohansvampcarpaccio
Vorspeise
10 min
10 min
4
Kalorier
Fett
Kolhydrater
Protein
En verkligt delikat rätt som lyfter fram den fina, nötiga smaken av unga karljohansvampar i dess renaste form. De lövtunna skivorna förfinas endast med en aning olivolja, citron och basilika. En dröm för varje svampälskare och en perfekt förrätt.
Ingredienser
Absolut färska, unga karljohansvampar (cirka 5-6 cm i storlek), högkvalitativ olivolja, lite citronsaft, färska basilikablad, salt, peppar.
![[MISSING_TRANSLATION:cooking_image_alt]](images/recipes/cooking_68a356ad6aad6_DSC05605edit.jpg)
![[MISSING_TRANSLATION:cooking_image_alt]](images/recipes/cooking_68a356ad6ada1_DSC05655edit-1623x1080.jpg)
![[MISSING_TRANSLATION:cooking_image_alt]](images/recipes/cooking_68a356ad6bebf_IMG_20210908_192122_Bokeh.jpg)
![[MISSING_TRANSLATION:cooking_image_alt]](images/recipes/cooking_68a356ad6c0be_IMG_20211023_150745_Bokeh.jpg)
Instruktioner
- Rengör de unga, fasta karljohansvamparna försiktigt och torka av dem med en ren trasa. 2. Skiva dem i mycket tunna skivor med en tryffelhyvel eller en mycket vass kniv. 3. Lägg upp svampskivorna på en tallrik. 4. I en liten skål, blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar. 5. Droppa försiktigt dressingen över svampskivorna. 6. Finhacka basilikabladen och strö över. 7. Servera omedelbart, gärna med rostat eller smörat bröd.
Viktig varning!
Använd endast tydligt identifierade ätliga svampar. Vid osäkerhet om svamparten, konsultera absolut en svampexpert! VARNING: Detta recept använder råa svampar. Råa ätliga svampar bör endast konsumeras om de är absolut färska, fasta och felfria. Det finns en risk för mag-tarmbesvär eller i sällsynta fall förgiftning, även med ätliga arter. Vid tveksamhet, tillaga alltid svampen.
Användarrecensioner (1)
Axel Jerabek
19.08.2025Mein Lieblingsrezept und ich musste das Bewertungssystem testen :)