Tillbaka till recept
Svampe Recept
Panerade Karljohansvampar

Panerade Karljohansvampar

Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
10 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Leicht
450 kcal
Kalorier
25.0 g
Fett
35.0 g
Kolhydrater
10.0 g
Protein

Ett enkelt men lyxigt sätt att tillaga Karljohansvamp. De mjukt panerade och gyllenbruna skivorna behåller sin unika arom och ger en krispig textur som passar utmärkt till kötträtter eller som en vegetarisk huvudrätt.


Ingredienser

Medelstora till stora hela Karljohansvampar, vetemjöl, ägg, ströbröd, olja eller smör för stekning, salt, peppar.

Instruktioner

1. Rengör Karljohansvamparna försiktigt och skär dem i cirka 1 cm tjocka, horisontella skivor. 2. Förbered tre platta tallrikar: en med vetemjöl, en med ett vispat ägg och en med ströbröd. 3. Vänd varje svampskiva först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet tills den är jämnt panerad. 4. Hetta upp olja eller smör i en panna. Stek de panerade svampskivorna på varje sida tills de är gyllenbruna, men inte för länge för att bevara deras fina smak. 5. Smaka av de färdigstekta skivorna med salt och peppar och servera genast.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!