Tillbaka till recept
Svampe Recept
Stekta grå bläcksvampar

Stekta grå bläcksvampar

Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
10 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Leicht
150 kcal
Kalorier
5.0 g
Fett
20.0 g
Kolhydrater
10.0 g
Protein

En enkel men läcker rätt som kombinerar den ömtåliga texturen hos grå bläcksvampar med den sötsyrliga smaken av balsamvinäger och färsk basilika. Perfekt som en snabb förrätt eller lätt huvudrätt, serverad med krispigt vitlöksbröd.


Ingredienser

Färska grå bläcksvampar, schalottenlökar, olivolja, balsamvinäger, färsk basilika, salt, peppar, rostat vitlöksbröd.

Instruktioner

1. Rengör strävsopparna försiktigt och skiva eller halvera dem. Finhacka schalottenlöken. 2. Hetta upp olivolja i en panna. Bryn schalottenlöken och svampen tills de är lätt gyllene. 3. Deglacera med en skvätt balsamvinäger och låt koka in kort. 4. Rör ner färsk, hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. 5. Rosta vitlöksbrödet. 6. Arrangera de stekta svamparna på en tallrik tillsammans med vitlöksbrödet och servera genast.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!