Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nu
Stekta grå bläcksvampar
Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Hauptspeise
Förberedelsetid:
10 min
10 min
Tillagningstid:
10 min
10 min
Portioner:
4
4
Svårighetsgrad: Leicht
150 kcal
Kalorier
Kalorier
5.0 g
Fett
Fett
20.0 g
Kolhydrater
Kolhydrater
10.0 g
Protein
Protein
En enkel men läcker rätt som kombinerar den ömtåliga texturen hos grå bläcksvampar med den sötsyrliga smaken av balsamvinäger och färsk basilika. Perfekt som en snabb förrätt eller lätt huvudrätt, serverad med krispigt vitlöksbröd.
Ingredienser
Färska grå bläcksvampar, schalottenlökar, olivolja, balsamvinäger, färsk basilika, salt, peppar, rostat vitlöksbröd.





Instruktioner
1. Rengör strävsopparna försiktigt och skiva eller halvera dem. Finhacka schalottenlöken. 2. Hetta upp olivolja i en panna. Bryn schalottenlöken och svampen tills de är lätt gyllene. 3. Deglacera med en skvätt balsamvinäger och låt koka in kort. 4. Rör ner färsk, hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. 5. Rosta vitlöksbrödet. 6. Arrangera de stekta svamparna på en tallrik tillsammans med vitlöksbrödet och servera genast.
Viktig varning!
Grå bläcksvamp måste tillagas när den är ung och vit, innan skivorna blir svarta och löses upp. Svampen bör därför tillagas så snart som möjligt efter skörd. Konsumera aldrig denna typ av svamp med alkohol, eftersom det kan leda till negativa reaktioner. Använd endast tydligt identifierade svampar!
Användarrecensioner (0)
Inga recensioner än. Bli den första!