Kirjautuminen vaaditaan
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy nähdäksesi koko reseptin.
Kirjaudu sisään Rekisteröidy nyt
Paistetut harmaamustesienet
Kirjoittaja: Axel
Kategoria:
Hauptspeise
Hauptspeise
Valmisteluaika:
10 min
10 min
Kypsennysaika:
10 min
10 min
Annokset:
4
4
Vaikeusaste: Leicht
150 kcal
Kalorit
Kalorit
5.0 g
Rasva
Rasva
20.0 g
Hiilihydraatit
Hiilihydraatit
10.0 g
Proteiini
Proteiini
Yksinkertainen mutta herkullinen ruokalaji, joka yhdistää harmaamustesienten pehmeän rakenteen balsamiviinietikan ja tuoreen basilikan makeaan ja hapokkaaseen makuun. Sopii täydellisesti nopeaksi alkupalaksi tai kevyeksi pääruoaksi, tarjoiltuna rapean valkosipulileivän kanssa.
Ainesosat
Tuoreet harmaamustesienet, salottisipulit, oliiviöljy, balsamiviinietikka, tuore basilika, suola, pippuri, paahdettu valkosipulileipä.





Ohjeet
1. Puhdista harmaamustesienet varovasti ja leikkaa ne viipaleiksi tai puoliksi. Hienonna salottisipulit. 2. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista salottisipuleita ja sieniä, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneita. 3. Kaada pannulle tilkka balsamiviinietikkaa ja anna sen kiehua hetken. 4. Sekoita joukkoon tuore, hienonnettu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. 5. Paahda valkosipulileipä. 6. Asettele paistetut sienet lautaselle valkosipulileivän kanssa ja tarjoile heti.
Tärkeä varoitus!
Harmaamustesienet on valmistettava nuorina ja valkoisina, ennen kuin heltat muuttuvat mustiksi ja sulavat. Sieni tulee siksi valmistaa mahdollisimman pian sadonkorjuun jälkeen. Älä koskaan nauti tätä sienilajia alkoholin kanssa, koska se voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Käytä vain selvästi tunnistettuja sieniä!
Käyttäjäarvostelut (0)
Ei vielä arvosteluja. Ole ensimmäinen!