Takaisin resepteihin
Sienireseptit
Filee herkkutattipeilillä

Filee herkkutattipeilillä

Kirjoittaja: Axel
Kategoria:
Hauptspeise
Valmisteluaika:
15 min
Kypsennysaika:
30 min
Annokset:
4
Vaikeusaste: Leicht
1,100 kcal
Kalorit
85.0 g
Rasva
30.0 g
Hiilihydraatit
65.0 g
Proteiini

Elegantti ja runsas annos, joka yhdistää naudanfileen mureuden hienoksi soseutetun herkkutattikastikkeen syvään, maanläheiseen kermaisuuteen. Kokonaisena esikypsennetty filee leikataan viipaleiksi ja tarjoillaan kermaisen sienikastikkeen peilillä. Todellinen herkku, joka sopii erinomaisesti erilaisten lisukkeiden kanssa.


Ainesosat

Kokonainen naudanfilee, 500 g herkkutatteja, 3 salottisipulia, voita, 350 ml kuivaa valkoviiniä, 25 g vehnäjauhoja, 25 g voita (suurustetta varten), 8 cl Vermouth, tuoretta timjamia, suolaa, pippuria. Valinnaiset lisukkeet: timjami-balsamicosipulit, grillattu valkosipuli, peruna-sellerisose.

Ohjeet

1. Mausta naudanfilee suolalla ja pippurilla ja ruskista se nopeasti kuumassa pannussa kaikilta puolilta. 2. Siirrä filee 150 °C:een esilämmitettyyn uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 54 °C. Ota uunista ja anna vetäytyä ennen leikkaamista. 3. Sienipeiliä varten puhdista ja viipaloi herkkutatit. Hienonna salottisipulit. 4. Sulata pannulla voita ja paista sieniä ja salottisipuleita, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehua kokoon. 5. Sulata erillisessä pannussa 25 g voita, sekoita joukkoon jauhot ja tee suuruste. Lisää se sieniseokseen ja sekoita hyvin. 6. Hienonna vermoutilla ja tuoreella timjamilla. Anna kiehua hetki. 7. Soseuta sienimassa sauvasekoittimella erittäin hienoksi, kunnes syntyy kermainen kastike. 8. Lopuksi sekoita kylmiä voilastuja kuumaan kastikkeeseen koostumuksen parantamiseksi. 9. Leikkaa kypsennetty filee paksuiksi viipaleiksi. Laita sienikastike peiliksi lautaselle ja asettele fileeviipaleet päälle. Tarjoile valinnaisten lisukkeiden kanssa.

Käyttäjäarvostelut (0)

Ei vielä arvosteluja. Ole ensimmäinen!