Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nu
Cotoletta Milanese med Karljohansvamp
Hauptspeise
15 min
45 min
4
Kalorier
Fett
Kolhydrater
Protein
Cotoletta Milanese, ursprunget till wienerschnitzeln, presenteras här i en elegant och exceptionell variant. Stekt i gyllene smör och serverad på en bädd av varma, aromatiska Karljohansvampar, kombinerat med äpple och burrata. En rätt som återupplivar traditionen med kreativa, färska smaker.
Ingredienser
Kalvkotlett, ströbröd, ägg, 250 g färsk Karljohansvamp, 2 schalottenlökar, 25 g smör, söt mild äppelsort (t.ex. Gala), basilika, citronsaft, salt, peppar, en halv burrata, mild röd lök (La Tropea), Crema di Balsamico, parmesanost
Instruktioner
- Panera kalvkotletten (doppa först i mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist i ströbröd). 2. Smält tillräckligt med smör eller klarat smör i en panna och stek kotletten på båda sidor tills den är gyllenbrun. 3. Lägg den stekta kotletten i en förvärmd ugn på 100 °C och låt den vila i ca 10-15 minuter för att bli klar och hålla sig varm. 4. Under tiden, skiva Karljohansvampen tunt. Finhacka schalottenlöken och värm den i en panna med 25 g smör; den ska inte steka. Tillsätt de tunna svampskivorna och sväng dem kort så att de frigör sina aromer. 5. Skiva äpplet tunt och smaksätt med basilika, citronsaft, salt och peppar. 6. Vid servering: Ta ut kotletten ur ugnen. Arrangera de varma Karljohansvamparna som en "spegel" på en tallrik. Lägg kotletten ovanpå svampen. 7. Placera den halva burratan på Karljohansvamparna och garnera med tunna ringar av den röda löken och några droppar Crema di Balsamico. 8. Strö till sist nyriven parmesanost över kotletten.
Viktig varning!
Använd endast tydligt identifierade ätliga svampar. Vid osäkerhet om svamparten, konsultera absolut en svampexpert!
Användarrecensioner (1)
Alpenmaus
06.10.2025Wurde alles verzehrt. Mehr muss man dazu nicht sagen 😍