Tillbaka till recept
Svampe Recept
Cotoletta Milanese med Karljohansvamp

Cotoletta Milanese med Karljohansvamp

Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
15 min
Tillagningstid:
45 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Mittel
950 kcal
Kalorier
70.0 g
Fett
45.0 g
Kolhydrater
50.0 g
Protein

Cotoletta Milanese, ursprunget till wienerschnitzeln, presenteras här i en elegant och exceptionell variant. Stekt i gyllene smör och serverad på en bädd av varma, aromatiska Karljohansvampar, kombinerat med äpple och burrata. En rätt som återupplivar traditionen med kreativa, färska smaker.


Ingredienser

Kalvkotlett, ströbröd, ägg, 250 g färsk Karljohansvamp, 2 schalottenlökar, 25 g smör, söt mild äppelsort (t.ex. Gala), basilika, citronsaft, salt, peppar, en halv burrata, mild röd lök (La Tropea), Crema di Balsamico, parmesanost

Instruktioner

1. Panera kalvkotletten (doppa först i mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist i ströbröd). 2. Smält tillräckligt med smör eller klarat smör i en panna och stek kotletten på båda sidor tills den är gyllenbrun. 3. Lägg den stekta kotletten i en förvärmd ugn på 100 °C och låt den vila i ca 10-15 minuter för att bli klar och hålla sig varm. 4. Under tiden, skiva Karljohansvampen tunt. Finhacka schalottenlöken och värm den i en panna med 25 g smör; den ska inte steka. Tillsätt de tunna svampskivorna och sväng dem kort så att de frigör sina aromer. 5. Skiva äpplet tunt och smaksätt med basilika, citronsaft, salt och peppar. 6. Vid servering: Ta ut kotletten ur ugnen. Arrangera de varma Karljohansvamparna som en "spegel" på en tallrik. Lägg kotletten ovanpå svampen. 7. Placera den halva burratan på Karljohansvamparna och garnera med tunna ringar av den röda löken och några droppar Crema di Balsamico. 8. Strö till sist nyriven parmesanost över kotletten.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!