Tillbaka till recept
Svampe Recept
Kalvkotlett med Pretzeldumplingar och Karljohansvamppsås

Kalvkotlett med Pretzeldumplingar och Karljohansvamppsås

Författare: Axel
Kategori:
Hauptspeise
Förberedelsetid:
20 min
Tillagningstid:
60 min
Portioner:
4
850 kcal
Kalorier
55.0 g
Fett
60.0 g
Kolhydrater
40.0 g
Protein

En rätt som förenar rustik robusthet med raffinerad smak. Mör kalvkotlett, toppad med en aromatisk Karljohansvamppsås, möter fluffiga, krispigt rostade pretzeldumplingar. En bayersk klassiker i ny tappning.


Ingredienser

Kalvkotlett, 250 g färsk eller 30 g torkad Karljohansvamp, 150 ml vitt vin, 500 ml grönsaks- eller köttbuljong, smör, mjöl, vispgrädde, portvin, persilja, muskotnöt, salt, peppar, 8-10 dagsgamla pretzels, 1 vit lök, 50 g smält smör, mejram, 350 ml ljummen mjölk, 5 ägg, 80 g mjöl, krasse eller persilja för garnering

Instruktioner

1. För Pretzeldumplingarna, skär pretzels i små tärningar. Finhacka löken och fräs den i smält smör, deglasera sedan med den ljumma mjölken. Häll denna blandning över pretzeltärningarna. 2. Tillsätt ägg, mjöl, persilja, muskot, mejram, salt och peppar. Knåda allt löst så att degen förblir luftig. 3. Forma degen till 2-3 jämna rullar, slå in dem i plastfolie och vrid ändarna hårt. Lägg rullarna i kokande vatten och låt sjuda i cirka 20 minuter tills de är klara. 4. Ta upp dem ur vattnet, packa upp dem och skär i skivor på cirka 2 cm tjocklek. Stek skivorna i en panna med lite smör på båda sidor tills de är gyllenbruna. 5. För såsen: Fräs lätt Karljohansvampen (blötlägg den torkade först) i smör med lök. Deglasera med vitt vin och låt koka ner lite. 6. Blanda en redning av smör och mjöl, tillsätt den i pannan för att tjocka såsen. Tillsätt buljong och rör om tills såsen är slät. Avrunda med vispgrädde och smaka av med portvin, muskotnöt, salt och peppar. 7. Stek kalvkotletten efter smak. 8. Vid servering: Arrangera den stekta kalvkotletten och de rostade Pretzeldumplingarna på en tallrik och häll Karljohansvamppsåsen över. Garnera med unga stekta Karljohansvampar och persilja eller krasse.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!