Kirjautuminen vaaditaan
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy nähdäksesi koko reseptin.
Kirjaudu sisään Rekisteröidy nyt
Vasikankyljys Pretzeli-mykyillä ja Herkkutattikastikkeella
Kirjoittaja: Axel
Kategoria:
Hauptspeise
Hauptspeise
Valmisteluaika:
20 min
20 min
Kypsennysaika:
60 min
60 min
Annokset:
4
4
850 kcal
Kalorit
Kalorit
55.0 g
Rasva
Rasva
60.0 g
Hiilihydraatit
Hiilihydraatit
40.0 g
Proteiini
Proteiini
Annoksessa yhdistyvät maalaisromanttisuus ja hienostunut maku. Murea vasikankyljys ja aromaattinen herkkutattikastike kohtaavat kuohkeat, rapeaksi paistetut pretzelimykyjä. Uudelleen tulkittu baijerilainen klassikko.
Ainesosat
Vasikankyljys, 250 g tuoreita tai 30 g kuivattuja herkkutatteja, 150 ml valkoviiniä, 500 ml kasvis- tai lihaliemettä, voita, jauhoja, kuohukermaa, portviiniä, persiljaa, muskottipähkinää, suolaa, pippuria, 8-10 eilisen päivän pretzeliä, 1 valkoinen sipuli, 50 g sulatettua voita, meiramia, 350 ml haaleaa maitoa, 5 munaa, 80 g jauhoja, krassia tai persiljaa koristeluun



Ohjeet
1. Pretzeli-mykyjä varten leikkaa pretzelit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja kuullota se sulatetussa voissa, lisää sitten haalea maito. Kaada tämä seos pretzelikuutioiden päälle. 2. Lisää munat, jauhot, persilja, muskottipähkinä, meirami, suola ja pippuri. Vaivaa kevyesti, jotta taikina pysyy kuohkeana. 3. Muotoile taikinasta 2-3 tasaista rullaa, kääri ne muovikelmuun ja kierrä päät tiukasti. Laita rullat kiehuvaan veteen ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. 4. Ota vedestä, poista kelmu ja leikkaa noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannulla molemmin puolin hieman voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. 5. Kastiketta varten: Kuullota sieniä (jos kuivattuja, liota ne ensin) kevyesti voissa sipulien kanssa. Sammuta pannu valkoviinillä ja anna sen kiehua hieman kokoon. 6. Valmista suuruste voista ja jauhoista, lisää se pannulle kastikkeen sakeuttamiseksi. Lisää liemi ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele kuohukermalla ja mausta portviinillä, muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. 7. Paista vasikankyljys haluamasi kypsyiseksi. 8. Kokoa annos: Aseta paistettu vasikankyljys ja paistetut pretzelimykyviipaleet lautaselle ja kaada päälle herkkutattikastiketta. Koristele nuorilla paistetuilla herkkutateilla ja persiljalla tai krassilla.
Tärkeä varoitus!
Käytä vain selvästi tunnistettuja ruokasieniä. Jos olet epävarma sienilajista, ota ehdottomasti yhteyttä sieniasiantuntijaan!
Käyttäjäarvostelut (0)
Ei vielä arvosteluja. Ole ensimmäinen!