Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nu
Karljohansvampburgare
Hauptspeise
20 min
60 min
4
Kalorier
Fett
Kolhydrater
Protein
Denna hamburgare är en hyllning till skogen och skiljer sig från vanlig gatumat. Den kombinerar de delikata aromerna av färsk Karljohansvamp i en krämig sås och som saftiga skivor på burgaren, kompletterat med högkvalitativt nötkött och färska, krispiga ingredienser. En sann gourmetburgare som tar med skogens bästa smaker till tallriken.
Ingredienser
Hamburgerbröd, ung Karljohansvamp till såsen, majonnäs, crème fraîche, 1 vitlöksklyfta, persilja, 2 schalottenlökar, färsk machésallad, 1 stor mogen tomat, malet nötkött (entrecôte), 1 tjock färsk Karljohansvamp, 1 mild röd lök (La Tropea), salt, peppar
![[MISSING_TRANSLATION:cooking_image_alt]](images/recipes/cooking_68a2f180e2c53_DSC03478edit.jpg)
Instruktioner
- För såsen: Skiva de unga Karljohansvamparna. Smält smör i en panna och stek svampen med finhackad vitlök och schalottenlök på medelhög värme. Svampen ska vara lätt kokt men inte för hårt brynt. 2. Ta pannan från värmen, låt blandningen svalna och rör sedan i 2 msk crème fraîche och 1 msk majonnäs. Smaka av med salt och peppar. 3. För burgaren: Skiva den tjocka Karljohansvampen i cirka 1 cm tjocka skivor och stek dem lätt i en panna tills de är gyllenbruna. 4. Forma en burgare av det malda entrecôte-köttet, salta och peppra, och stek till önskad tillagningsgrad (vi rekommenderar medium-rare). 5. Rosta hamburgerbröden. 6. Bygg burgaren så här: nedre brödet, ett generöst lager av Karljohansvamp-sås, machésallad, biffburgaren, de stekta svampskivorna, tomatskivor och lökringar. Avsluta med ytterligare ett lager svampsås och det övre brödet. 7. Servera genast, helst med pommes frites, stekt potatis eller en enkel grön sallad.
Viktig varning!
Använd endast tydligt identifierade ätliga svampar. Vid osäkerhet om svamparten, konsultera absolut en svampexpert!
Användarrecensioner (0)
Inga recensioner ännu. Var den första!