Tillbaka till recept
Svampe Recept
Burrata med Karljohansvamp och Päron

Burrata med Karljohansvamp och Päron

Författare: Axel
Kategori:
Vorspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
20 min
Portioner:
4
Svårighetsgrad: Leicht
550 kcal
Kalorier
45.0 g
Fett
15.0 g
Kolhydrater
20.0 g
Protein

En exceptionell rätt som kombinerar den krämiga mildheten hos burrata med sötman från Williams Christ-päron och den nötiga aromen av Karljohansvamp. Avrundad med smörig timjan och en touch av citron, är detta en elegant förrätt eller ett lyxigt tillbehör som kommer att glädja dina smaklökar.


Ingredienser

1 färsk burrata, 1 Williams Christ-päron, skivade Karljohansvamp (färsk), smör, färsk timjan, salt, peppar, citronsaft, röd lök (helst La Tropea), honung, balsamvinäger, torkad timjan

Instruktioner

1. Skiva päronet och Karljohansvampen. 2. Värm smör i en panna till ca 60°C. 3. Stek päron- och svampskivorna med färsk timjan, salt och peppar i det varma smöret tills de är mjuka och har tagit upp smakerna. 4. Förfina blandningen med några droppar citronsaft och arrangera på en tallrik. 5. Placera burratan ovanpå den varma svamp- och päronblandningen. 6. För löken: Stek snabbt röda lökskivor i en separat panna med lite honung och balsamvinäger, strö sedan över torkad timjan och tillsätt till rätten. 7. Servera genast, eventuellt med rostat vitlöksbröd eller som tillbehör.

Användarrecensioner (0)

Inga recensioner än. Bli den första!