Tillbaka till recepten
Waldschatzfinder.de - Svamprecept
Aromatiska Stekta Kantareller med Vitlök och Persilja

Aromatiska Stekta Kantareller med Vitlök och Persilja

Författare: Axel Jerabek
(5.0 / 5) - 1 Betyg
Kategori:
Vorspeise
Förberedelsetid:
10 min
Tillagningstid:
10 min
Portioner:
2
Svårighetsgrad: Leicht
Kök: Klassiskt europeisk
350 kcal
Kalorier
25.5 g
Fett
15.0 g
Kolhydrater
8.7 g
Protein

En enkel och snabb rätt som sätter den delikata, peppriga smaken av färska kantareller i centrum. Perfekt som tillbehör eller lätt förrätt.


Ingredienser

500g färska kantareller; 2 vitlöksklyftor, finhackade; 2 msk smör; 1 msk olivolja; en nypa havssalt; nymalen peppar; färsk persilja, hackad.

Instruktioner

  1. Rensa kantarellerna försiktigt, dela större exemplar. 2. Hetta upp smör och olja i en panna och stek svampen på medelhög till hög värme tills den är gyllenbrun och vätskan har avdunstat. 3. Tillsätt hackad vitlök och stek i ca 1 minut (låt den inte bli brun). 4. Smaka av med salt och peppar. 5. Strö över rikligt med färsk persilja före servering.
Nyckelord: snabbkantarellereuropeiskförrättsvamprättvegetarisk

Användarrecensioner (1)

Katrin
10.09.2025

So stelle ich mir eine Pfifferlingspfanne vor! Nichts weiter drum & dran, nur Pfifferling, Butter und Petersilie. Hat mir in meiner Kindheit meine Urgroßtante zu besonderen Gelegenheiten gekocht — sie hat auch noch auf den Knoblauch verzichtet, dafür gab‘s aber ein nature gebratenes Schweineschnitzel dazu (in einer Zeit, als das vom — guten — Fleischer um die Ecke noch göttlich schmeckte).