Inloggning krävs
Vänligen logga in eller registrera dig för att se hela receptet.
Logga in Registrera dig nu
Aromatiska Stekta Kantareller med Vitlök och Persilja
Vorspeise
10 min
10 min
2
Kalorier
Fett
Kolhydrater
Protein
En enkel och snabb rätt som sätter den delikata, peppriga smaken av färska kantareller i centrum. Perfekt som tillbehör eller lätt förrätt.
Ingredienser
500g färska kantareller; 2 vitlöksklyftor, finhackade; 2 msk smör; 1 msk olivolja; en nypa havssalt; nymalen peppar; färsk persilja, hackad.
Instruktioner
- Rensa kantarellerna försiktigt, dela större exemplar. 2. Hetta upp smör och olja i en panna och stek svampen på medelhög till hög värme tills den är gyllenbrun och vätskan har avdunstat. 3. Tillsätt hackad vitlök och stek i ca 1 minut (låt den inte bli brun). 4. Smaka av med salt och peppar. 5. Strö över rikligt med färsk persilja före servering.
Viktig varning!
Plocka och konsumera endast matsvampar som du tydligt kan identifiera för att undvika förväxling. Vid tveksamhet, köp från en handlare!
Användarrecensioner (1)
Katrin
10.09.2025So stelle ich mir eine Pfifferlingspfanne vor! Nichts weiter drum & dran, nur Pfifferling, Butter und Petersilie. Hat mir in meiner Kindheit meine Urgroßtante zu besonderen Gelegenheiten gekocht — sie hat auch noch auf den Knoblauch verzichtet, dafür gab‘s aber ein nature gebratenes Schweineschnitzel dazu (in einer Zeit, als das vom — guten — Fleischer um die Ecke noch göttlich schmeckte).